För att kunna vara sjuk måste du vara frisk

on

Nej jag tror inte att det beror på att någon, helt av sig självt, valt att uppmärksamma mitt problem. Och jag tror framför allt inte att det handlar om att jag på något sätt varit trevlig, bjudit in till en konversation kanske rent av bjudit på ostfralla och kaffe.

Nej det handlar om att jag inte har kunnat knipa käft. Jag blev tvungen att bli förbannad, dra in en tredje part i härvan och visa att jag inte ger mig.

För att du ska kunna vara sjuk i Sverige måste du kunna vara frisk. Du måste orka kämpa för din rätt för rätt hjälp.

Jag fick ett telefonsamtal som plötsligt delgav mig informationen att ”Vi på Försäkringskassan ska hjälpa dig att få ihop en arbetsträning”.
Men vänta här, det här är samma myndighet som klart och tydligt gjorde klart för mig att de INTE kunde hjälpa mig tidigare, jag var inte tillräckligt sjuk och därmed hade de inte tillräckligt med resurser.
”Ja så precis var det”.
Men nu, över två dygn har plötsligt mitt tillstånd blivit så pass sjukt att jag nu kan få hjälp.

Jag blir så klart väldigt glad, äntligen kanske jag kan få prova mina gränser och börja arbeta igen. En framtidsutsikt som ingen för mindre än två dagar sedan ens hade koll på eller hade tid att ta tag i.
För det är väl så tyvärr att det är väldigt många byråkratiska moment som ska genomföras innan ett beslut kan tas. Finns det då ingen bandhund i närheten som påminner och som skäller för att få uppmärksamhet ja då blir det stiltje.

Det är inte meningen att det ska vara så här, det är inte meningen att du ska vara frisk för att få hjälp. det är inte meningen att man måste hamna mellan stolarna innan du lyfts upp från golvet.