Att ta semester

on

Jag har tagit semester.
Ja jag har inget jobb och jag är fortfarande sjukskriven.
Men att ha semester handlar väl lika väl om återhämtning och att samla kraft.

Har du ett jobb är du garanterat ganska less på det när semestern snart kickar in. Du drömmer dig kanske bort till lata dagar, långa frukostar eller det där byggprojektet.
Likadant var det för mig.

100 procent sjukskriven men kan ändå inte slappna av. Måsten, borden, ångest som tar över mina dagar. Förändringar som måste till, mönster som ska brytas etc. En typisk diagnos på en person som behöver semester tänkte jag.

Så när sambon gick hem på semester så gjorde också jag det.
Det låter enkelt men det är jävligt svårt. Men om jag bara kan låta en hundradel av min hjärna få slappna av så har jag i alla fall lyckats med det.

Kontakten med diverse myndigheter kommer att ske, igen, först i augusti. Först då ska min framtid börja stakas upp lite mer konkret. När även min handläggare på Arbetsförmedlingen insisterade på augusti är det väl lika bra att jag följer den planeringen.

Det är någonting nytt det här med semester för mig men jag börjar förstå varför folk lever för de där veckorna.
(Jag har aldrig varit sommarledig, haft semester, har alltid jobbat varje sommar).

Så jag lägger oron och kontrollbehovet åt sidan och låter livet fortgå ändå. Skakar ur mina piller från dosetten med lite mer framtidstro än igår.
För vem har sagt att man inte kan ta semester från sig själv?