Ansökan till den svenska arbetsmarknaden

on

Jag är inte som du men du är nog inte heller som jag. Jag klarar inte för mycket stress men jag klarar heller inte av för lite. Jag brinner för att belysa och uppmärksamma och jag vill lösa problem. Men det får inte bli i för stor mängd.
Där du kör fast kan jag köra på så länge det finns balans.
Mitt liv kan vara i svart eller vitt men däremellan finns det också mycket grått och lugn.
Jag har på papper en psykisk diagnos men i verkligheten ser jag faktiskt ut som de flesta andra. Jag är kanske mer medveten än du vad jag ska och inte ska göra för att må bra. Därför kanske jag också oftare säger nej.  Men jag tycker trots allt om att vara social.
Jag svarar för det mesta ärligt på hur jag mår och jag tycker det är viktigt att även du mår bra.
Jag äter mediciner för att jag ska få balans men jag lovar jag blir inte tokig bara så där. Jag tycker faktiskt själv att jag är ganska smart. För även om jag varit sjukskriven länge så har jag både en universitetsutbildning och tidigare arbetsgivare på mitt cv.
När livet blir tufft och jobbigt har jag många verktyg för att göra det lätt och roligt igen.
Bollarna i luften de flyger och far men jag vet när det är dags att plocka ner dem.
Jag vet att jag inte kan allt även om jag envist försöker förstå, kan du kanske lära mig något nytt? Det du kanske upplever som tråkigt och trist tycker jag är väldigt kul. Men bjud mig gärna på en kopp kaffe då och då. Jag försöker ofta säga till när något är fel och jag har väldigt svårt att inte delta i diskussion eller höja min röst. Jag kan även vara tyst om det behövs. Jag tycker om att höra om ditt och andra människors liv för de där mötena emellan får mig att växa.
Om jag får säga det själv är jag kompetent och säkert ganska lik dig, jag får kanske bara kämpa lite mer.
Trygghet och tillit är viktigt för mig. Kan du ge mig det kan du skicka mig vart du vill. Säg gärna till om jag gör något fel och peka med hela handen för jag vill gärna ha dig framför och inte bakom min rygg.
Stimulans och utmaningar driver mig framåt. Men jag vill också accepterad som en individ. För även om jag har en diagnos på ett papper så är jag först och främst Johanna.