Nöta in nya jul-spår

on

”Det blir lika bra utan alla paket och julgran, julmat ja allt det där. Huvudsaken är att man får vara tillsammans (!)”
”Alla ska ha det bra men framförallt ska du må bra”
”Lite skit i hörnet gör inte att julen blir sämre”

Suck. Japp jag ställer mig i samma led som de flesta andra. Slänger ur mig klyschor till höger och vänster så här innan jul. Bankar mig själv på bröstet för jag, ja just jag, är så jäkla duktig på att ta hand om mig själv.
Suck. Jag tar djupa andetag och jag försöker skala ner på allt som kan utlösa för mycket stress. Men samtidigt maler det i huvudet.
Har jag köpt alla julklappar? Blir det rätt julklappar? De där nya maträtterna till julbordet när ska jag hinna med det? Lussekatter! Helvete inte en enda är bakad!

Sen kommer alla de där tankarna. Hur har alla barn det? Hur många barn får tillbringa en jul med fulla föräldrar, föräldrar som bråkar, pengar som inte räcker till eller en förälder som bara gråter? ALLA ska ju få må bra!

Jag har inga barn och julafton ska bara tillbringas med mannen för att undvika stress, prestation och personlighetsklyvningar.

Som vuxen försöker jag nöta in nya jul-spår i mitt liv. Men det är svårt. Jo jag ska ta djupa andetag och jag vet att jag inte kan vara på alla ställen samtidigt. Avskärmning är just nu det bästa för mig. Inte ändra på de vardagliga rutinerna för mycket men ändå inte stänga in mig.

Det är ju trots allt bara jul en gång om år… Japp!
Så god stressfri jul till mig!