Varningssignaler

on

Wohooo! Livet är underbart! Energin fyller hela min kropp. Jag blir inte trött, energin fylls bara på. Tankarna snurrar, alla måsten, alla möjligheter alla planer. Jag vill inte dö jag vill leva!

Men så översköljs jag av: Tänk om.
Jag reflekterar över mitt energiöverskott, min glädje. Reflekterar över att tankar, minnen från förr, plötsligt gör sig påminda igen. Ångesten sköljer över mig när jag tittar på mig själv i spegeln.
Jag vill bara skrika NEJ! NEJ jag vill inte!

Jag trycker bromspedalen i botten. Det här går inte. Ett steg tillbaka, ett steg mot reflektion ett steg tillbaka mot balans.

Jag sniffar på den där gränsen, som om jag passerar den, betyder hypomani. Det spelar ingen roll att jag mår så bra att energin bara sprudlar. Jag vet att det finns en obehaglig baksida av det här. Jag vill inte dit. Jag skriker inombords NEJ!

Jag tillåter mig att ligga i soffan och bara glo på serier jag tycker om, gör bara sådant jag vet att jag mår bra av, sådant som ger mig psykisk hälsa inte psykisk ohälsa. Det är sommar och kanske den bästa sommaren hittills på många år. Jag hör mina föräldrars röst i huvudet: Är det fint väder ute ska man vara ute. Inne och titta på tv eller film får man göra om det regnar.
Ett sting av dåligt samvete och en känsla att vara en dålig person, sämre, slår mot mig när jag ligger där i soffan när solen står som högst på himlen. Jag får klamra mig fast för att inte bege mig ut för att mina inbillade röster och känslor ska få bestämma.
”När jag blir vuxen ska jag alltid vara inne när det är fint väder”.
”När jag blir vuxen ska jag äta godis varje dag”.

När jag blev vuxen var redan barndomens åsikter och regler så inpräntade i mig att det inte ens slagit mig att jag faktiskt får bryta mot dem här nu, jag är vuxen och jag får ju faktiskt göra det som jag mår bra av, det JAG vill!

Jag tar mina varningssignaler på allvar. Jag vet vad de vill säga. Jag vet att jag måste sluta nu, jag måste ta det lugnt. Andas, andas, räkna till tre, njut av omgivningen och stressa inte.