Ta en annan väg eller dö

Att säga nej har aldrig varit min starka sida. I rollen som journalist säger jag ofta nej, planerar om och övertalar. Men i rollen som mig själv hamnar jag ofta sist för ordet nej existerar så sällan.

Lägg till en personlighet som alltid vill göra sitt yttersta oavsett om det innebär att personen skadar sig själv och häll sedan ner en stor dos av bipolaritet. Då har du jag Johanna personifierad.

Jag läste till exempel två gymnasieprogram samtidigt och gick ut med högsta betyg i 25 ämnen, jag gav mig fan på att min anorexia skulle leda till att jag skulle sluta få mens, det slutade med att mina höftben stack ut så pass mycket att jag kunde ta tag i dem. Exemplen är många, för många. Och efter 27 år av sådant leverne blev jag tvungen att inse, förändra ditt liv eller dö.

Att leva efter de premisserna är inte lätt. Allt du vetat om, allt du gjort, hur du levt, ja allt måste ta en annan vändning. Annars hamnar jag i den situationen jag är i nu, depression eller mani.
Jag har inte levt som jag borde, jag har levt som jag gjorde då och det slutar alltid med att jag blir slutkörd. Jag orkar helt enkelt inte och därför sjunker jag ner i depression och önskar livet ur mig själv när det gått så pass långt.

Så när jag då plötsligt ställs inför det där berömda vägskälet, höger livet du känner till, vänster livet som det ska vara, då är det ångest. För när jag väljer vänster måste jag säga nej till saker och jag måste prioritera mig själv. Det är svårt och det väcker ångesten till liv.

Men i dag valde jag att förändra, ändra och prioritera mig själv. Ett nödvändigt steg, ett steg på vägen. Det är en konstig känsla, en ovan känsla att göra det jag borde gjort för länge sedan. Att prioritera mig själv.

Är det nu det startar? Är det nu mitt nya liv på riktigt tar sin början? Nej det tror jag inte, men det är ett litet steg åt rätt håll.

En kommentar

  1. pansamania skriver:

    Jag tror ditt nya liv började för ett bra tag sen. Självinsikt, viljan att förändra, lusten och längtan efter något annat. Det har redan börjat och dina steg är större och mer självsäkra än du tror.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.