Vad jag inte vill lämna efter mig

on

Det handlar om att ta kontroll över mitt eget liv. Att lär mig att parera mellan mina svängningar. Inte bli för vit och inte för svart. Bli bekväm med att leva i det grå.

Men den här sjukdomen är för mig så otroligt lömsk. Jag vet att om jag låter mig bara hänga med så är jag snart i ett hypomanisk/manisk tillstånd eller när jag är som mest sårbar låter ångesten bestämma och det mörka ta vid.

Nej jag sitter inte här och är på väg att ta mitt liv, jag är så långt ifrån de tankarna och jag känner att jag har så mycket att se fram emot. Medicinerna gör sitt, samtalen gör sitt. Dagarna går upp och ner fortfarande men jag är inte självmordsbenägen för att jag ena dagen sitter med svår ångest och andra ler och känner mig nöjd med mig själv.

Men problematiken är att jag kan komma att må så pass dåligt någon gång att jag inte orkar mer. Att jag helt enkelt inte vill leva. Jag har upplevt hur det är att ha den känslan i hela kroppen och hur skönt det känns när jag hade bestämt mig.

Sen kan jag lika gärna dö i alla fall, i en bilolycka, en fysisk sjukdom ja vad som helst kan ta död på mig precis som för alla andra.

Jag vill därför vara säker på att jag inte lämnar efter mig något som jag inte vill lämna efter mig. Facebookkonton, mejladresser, ja de sortens konton som kan komma att segla runt för evigt om ingen stänger ner dem.
Så, du får tycka att det här är helt sjukt, har jag helt enkelt samlat all sådan information i ett kuvert. Så om jag dör, oavsett hur, finns den informationen som mina anhöriga kan behöva när de känner att det är läge att ta bort mig från internetsfären.

Tanken slog mig häromdagen eftersom jag är så medveten om vad den här sjukdomen kan göra med mig om jag inte lär mig att hantera den. Kuvertet är ett egoistiskt kanske en del tycker eller så är det ganska smart. Vi vet inte när vi kommer dö och vi vet inte vilken förmåga en hjärna har att påverka oss åt det ena eller det andra hållet i en psykisk sjukdom.

Allt det här handlar bara helt enkelt om vad jag inte vill lämna efter mig när jag dör (tyvärr finns inte alternativet om i den här frågan).