Glöm inte bort de glada minnena

Jag minns de hårda orden, jag minns ensamheten, jag minns utnyttjandet, jag minns allt det där som gör så ont. Det finns överflöd av de minnena i mitt huvud. Det är som när jag försöker trycka in fler kläder  i garderoben och snabbt stänga för att inget ska ramla ut igen.

I perioder har jag haft ett mörkt och jobbigt liv. De ljusa stunderna har glimtat förbi, lika ovanliga som ett stjärnfall. Jag känner med hela kroppen, varje uns av mig, att mitt liv inte är värt något för det har bara varit mörkt och jobbigt.

Jag vore inte Johanna om jag inte hade de minnena de känslorna. Det är den personen jag är. Men det är bara häften av vem jag är.

För lika proppfull med kläder som den ena garderoben är så har lådorna i byrån svält över, lådorna har börjat svikta och hela byrån skriker: Snälla Johanna vik ihop dina kläder innan du stoppar in dem!
Jag skrattar och trycker på lite till. För de här minnena måste bara få plats.

Jag är 35 och jag vet att mitt liv svämmar över av fina minnen, av glädje, av skratt. Ett ljust liv, ett liv som jag vill ska fortsätta.
Några toner från en fiol och jag är tillbaka på Falu folkmusikfestival med bästa vännen. Skratt och glädje.
Jag minns nervositeten i kulisserna där jag stod med påmålat skäggstubb.
Jag minns fredagarna med mamma i badhuset, jag minns fartvinden i kläderna när jag åkta fram på min trampmoped.
Jag minns glädjen och glädjetårarna när jag blev faster för första gången.
Jag minns lördagsgodiset och flipperspelet vid kiosken.

Jag minns också så starkt när jag träffade min man och alla skratt och tokigheter vi har haft för oss.
Jag minns så många bra dagar, så många fina minnen, så många magknip på grund av de hejdlösa skrattanfall jag fått.
Jag blir varm när jag tänker på vilken ynnest jag har haft som fått uppleva så mycket glädje, och jag är bara 35!

Jag består av väldigt mycket svart och väldigt mycket vitt. Jag har i perioder ett liv som är väldigt svartvitt. Men zoomar jag ut så är mitt liv en färgpalett med mängder av färger. Jag måste bara lära mig att använda objektivet bättre.